Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه آمریکا در نامه‌ای که به کنگره ارسال کرده، نوشته است که واشنگتن در حال کار با متحدانش برای رفع «نواقص برجام» است.

به گزارش فارس، «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه تنها ساعاتی مانده به پایان ضرب‌الاجل تعیین‌شده از سوی کنگره، برای بار دوم پایبندی ایران به توافق هسته‌‌ای را تائید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با این حال در نامه‌ای که به کنگره ارسال کرده، اتهامات گسترده‌ای را علیه ایران طرح و ادعا کرده است که ایران «روح توافق هسته‌ای را نقض کرده است.»

بر اساس قانونی که پس از حصول توافق هسته‌ای در کنگره آمریکا به تصویب رسید، دولت این کشور موظف است هر 90 روز یکبار وضعیت پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را تائید کند.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بارها توافق هسته‌ای را «بدترین توافق جهان» توصیف و تهدید کرده است که از آن خارج می‌شود.

در روزهای گذشته شایعاتی مبنی بر احتمال خودداری واشنگتن از تائید پایبندی ایران به برجام مطرح شده بود، با این حال به نوشته رسانه‌های آمریکایی ترامپ تصمیم گرفته دستکم تا زمان پایان بررسی درون‌سازمانی سیاست ایالات متحده در قبال ایران، توافق را حفظ کند.

در ادامه متن کامل بخش اصلی این نامه که به «پائول رایان» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ارسال شده، آمده است:

«آقای رئیس؛

همانطور که رئیس‌جمهور ترامپ بارها توضیح داده است، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) توافقی یک‌جانبه است که در حالی تحریم‌های ایران را کاهش داده که این کشور بارها تا مرز نقض توافق پیش رفته است. ایران دو مرتبه از سقف تعیین‌شده برای ذخایر آب سنگینش فراتر رفته و همچنین تلاش کرده تا تعداد سانتریفیوژهای پیشرفته‌ای را که ممکن است فعال کند، افزایش دهد. ورای حوزه هسته‌ای، ایران همچنان مشغول اقدامات شرارت‌باری است که منافع ایالات متحده و متحدانش را تهدید کرده و صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را که قرار بود به مدد برجام تقویت شود، تضعیف می‌کند.

بنا بر این دلایل، بدون تردید ایران روح توافقنامه را نقض کرده است. هرچند من با ارسال این نامه تائید می‌کنم که بر اساس اطلاعات در دسترس، تا تاریخ 17 جولای 2017، شرایط بند 135(d)(6) قانون انرژی اتمی سال 1954، آنگونه که اصلاح شده، از جمله متمم قانون بازبینی توافق هسته‌ای ایران سال 2015 که در 22 می 2015 تصویب شد، محقق شده، [اما] رئیس‌جمهور ترامپ دولت خود را مأمور کرده تا با همکاری با متحدان گزینه‌هایی را برای پاسخ به نواقص قابل توجه برجام بررسی کرده و گام‌هایی را برای اجرای دقیق‌تر مفاد توافقنامه بردارند.

رئیس‌جمهور همچنین دولت خود را مأمور کرده تا ایران را در برابر اقدامات خطرناک و ثبات‌زدایش پاسخگو نگه داشته و راهبردی یکپارچه برای پاسخ به طیف کامل تهدیدات ایران برای منافع ملی‌مان، تدوین کند.»



تیلرسون در ادامه این نامه، برنامه موشک‌های بالستیک ایران، حمایت ایران از حزب‌الله لبنان و مقاومت فلسطینی‌ها در برابر رژیم صهیونیستی، حمایت ایران از بسیج مردمی عراق، همراهی ایران با نظام سوریه، حضور نظامی ایران در خلیج فارس، فعالیت‌های سایبری، نقض ادعایی حقوق بشر و بازداشت اتباع خارجی را مواردی تهدید‌آمیز توصیف کرده است.

در پایان نامه وی آمده است: «ما به همکاری با متحدان و شرکایمان برای پاسخگویی به طیف کامل فعالیت‌های شرارت‌بار ایران، ادامه خواهیم داد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۸۱۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنیه: حماس خواهان رسیدن به یک توافق جامع است

اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس گفت که این جنبش یک سری تماس با میانجی‌گران و جناح‌های مقاومت داشته است که بر جدیت و مثبت بودن موضع جنبش قبل از دور کنونی مذاکرات صحه می‌گذارد.

براساس گزارش خبرگزاری سما فلسطین، او افزود: پیش از اعزام هیات به قاهره، جلسات و رایزنی‌های فشرده‌ای را بین داخل و خارج از کشور انجام داده و از مواضع مثبت و منعطف وی با اهمیت تکیه بر اولویت جنبش در توقف تجاوز به فلسطینیان الهام گرفته‌ایم. این یک موقعیت اساسی و منطقی است و پایه و اساس آینده‌ای با ثبات‌تر را می‌گذارد.

هنیه با اشاره به عدم تمایل صهیونیست‌ها برای توقف جنگ و حمله به رفح، پرسید: اگر آتش‌بس اولین نتیجه آن نباشد، معنای توافق چیست؟

هنیه تاکید کرد که جهان به گروگان یک دولت افراطی تبدیل شده است که مشکلات و جنایات زیادی در غزه دارد و رئیس آن می‌خواهد برای ادامه تجاوز و گسترش دایره درگیری توجیهات دائمی ابداع و تلاش‌های میانجی‌ها و طرف‌های مختلف را خراب کند.

رئیس دفتر سیاسی حماس تاکید کرد: آمریکا که این اشغالگران را پوشش داده است، به جای در اختیار گذاشتن سلاح‌های تخریبی و کشتتر جمعی، باید جلوی آن را بگیرد.

هنیه بار دیگر تاکید کرد که جنبش همچنان مشتاق دستیابی به یک توافق جامع و بهم پیوسته است که به تجاوز پایان می‌دهد، عقب نشینی ارتش صهیونیستی را تضمین می‌کند و به یک توافق جدی مبادله اسرا دست می‌یابد.

دیروز شنبه هیاتی از جنبش حماس و مقامات قطری و آمریکایی برای شرکت در مذاکرات آتش بس و تبادل اسرا وارد قاهره پایتخت مصر شدند در مقابل، رژیم صهیونیستی از اعزام هیات خود خودداری کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • وزیر دادگستری: لایحه جامع وکالت در دست تدوین است/ اجباری‌شدن وکیل در دعاوی
  • سند راهبردی امور زنان در وزارت آموزش و پرورش تدوین شد
  • تدوین اصول سه گانه در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • هنیه: حماس خواهان رسیدن به یک توافق جامع است